banner

澳大利亚中小学入学考试AEAS:阅读练习解析

2020年01月19日 489人浏览

  作为澳大利亚中学的入门考试,AEAS考试的重要性就不用我多说了,AEAS考试备考中,比如阅读练习和答题时,很多同学都会有自己的一些小技巧。小编为大家整理了一些AEAS阅读考试的相关资讯,一起去看看吧。

  Questions 1 to 5 are based on the following passage.

  Macy’s reported its sales plunged 5.2% inNovember and December at stores open more than a year, a disappointing holidayseason performance that capped a difficult year for a department store chainfacing wide-ranging challenges. Its flagship stores in majorU.S. cities depend heavily on international tourist spending, which shrank atmany retailers due to a strong dollar. Meanwhile, Macy’s has simply struggled to lure consumers who are moreinterested in spending on travel or dining out than on newclothes or accessories.

  Thecompany blamed much of the poor performance in November and December onunseasonably warm weather. “About 80% of our company’s year-over-year declines in comparablesales can be attributed to shortfalls (短缺)incold-weather goods,”said chief executive Terry Lundgren in a press release. This prompted thecompany to cut its forecasts for the full fourth quarter.

  However,it’s clear that Macy’s believes its troubles run deeper than atemporary aberration (偏离)off thethermometer. The retail giant said the poor financial performance this year haspushed it to begin implementing $400 million in cost-cutting measures. Thecompany pledged to cut 600 back-office positions, though some 150 workers inthose roles would be reassigned to other jobs. It also pluns to offer“voluntary separation” packages to 165 senior executives. It will slashstaffing at its fleet of 770 stores, a move affecting some 3,000employees.

  Theretailer also announced the locations of 36 stores it will close in early 2016.The company had previously announced the planned closures, but had not saidwhich locations would be affected. None of the chain’s stores in the Washington metropolitanarea are to be closed.

  Macy’s has been moving aggressively to tryto remake itself for a new era of shopping. It has plans to open more locationsof Macy’s Backstage, a newly-developed off-priceconcept which might help it better compete with ambitious T.J. Maxx. It’s also pushing ahead in 2016 with an expansionof Bluemercury,the beauty chain it bought last year. At a time when young beauty shoppers areoften turning to Sephora or Ulta instead of department store beauty counters,Macy’s hopes Bluemercury will help strengthenits position in the category.

AEAS考试,AEAS阅读,AEAS成绩

  One relative bright spot for Macy’s during the holiday season was the onlinechannel, where rang up “double-digit” increases in sales and a 25% increase inthe number of orders it filled. That relative strength would be consistentwith what was seen in the wider retail industry during early part of theholiday season. While Thanksgiving, Black Friday and Cyber Monday all sawrecord spending online, in-store sales plunged over the holiday weekend.

  1.What does the author say about the shrinking spending of international touristsin the U.S.?

  A)It is attributable to the rising value of the U.S. dollar.

  B)It is a direct result of the global economic recession.

  C)It reflects a shift of their interest in consumer goods.

  D)It poses a potential threat to the retail business in the U.S.

  【答案】A

  【解析】根据题干中的关键调shrinking, spending, international tourists 可定位至第一段的第二句,因此选A。

  2.What does Macy’s believe about its problems?

  A)They can be solved with better management.

  B)They cannot be attributed to weather only.

  C)They are not as serious in its online stores.

  D) They call for increased investments.

  【答案】B

  2.【解析】本题定位于第二段的第一句,因此选B。

  3.In order to cut costs, Macy’s decided to_______.

  A)cut the salary of senior executives

  B)relocate some of its chain stores

  C)adjust its promotion strategies

  D) reduce the size of its staff

  【答案】D

  【解析】根据题干中的关键词cut costs可定位于第三段的第二句至该段的最后一句,因此选D。

  4.Why does Macy’s plan to expand Bluemercury in 2016?

  A)To experiment on its new business concept.

  B)To focus more on beauty products than clothing.

  C)To promote sales of its products by lowering prices.

  D) To be more competitive in sales of beauty products.

  【答案】D

  【解析】根据题干中的关键词expand,Bluemercury, in 2016可定位至第五段的第三、四句,因此选D。

  5.What can we learn about Macy’s during the holiday season?

  A)Sales dropped sharply in its physical stores.

  B)Its retail sales exceeded those of T.J. Maxx.

  C)It helped Bluemercury establish its position worldwide.

  D)It filled its stores with abundant supply of merchandise.

  【答案】D

  【解析】根据题干中的关键词holiday season可定位至最后一段。因此选D。

  以上就是小编为大家整理的关于澳大利亚AEAS阅读考试的全部内容。小编提醒大家在AEAS考试的备考过程中需要多坚持每天2小时阅读时间,教材内容可借鉴澳洲当地新闻网页,因为这与AEAS考试内容会非常相近。另外,词汇量的积累也是十分重要的,还有一些专业的单词可以不会拼写,但要认识。关于AEAS考试你还有什么问题吗,联系我们获取更多AEAS考试资讯。祝大家都取得满意的AEAS成绩

了解更多关于澳大利亚中小学入学考试相关情况,请点击:

联系方式

澳大利亚中小学入学 考试网学生服务中心

客服热线:400 850 6500
电话:(+61) 2 8970 1053
地址:Suite 601, Level 6, 109 Pitt Street, Sydney,NSW 2000

澳大利亚中小学入学 考试网学生服务中心

客服热线:400 880 6200
电话:(+65) 6636 5655
地址:Blk 212 Hougang St 21,#03-329 (S)530212

澳大利亚中小学入学 考试网学生服务中心

客服热线:400 850 6500
电话:(+86-21)6129 9167
地址:中国上海市杨浦区国泰路11号复旦科技园大厦10楼1001室,200433

澳大利亚中小学入学 考试网学生服务中心

客服热线:400 850 6500
电话:(+86-25)8652 1500
地址:中国江苏省南京市秦淮区中山东路198号龙台国际大厦裙楼303室,210000
在线咨询
现在联系考试顾问,即可获得专业的留学建议 免费获得
http://www.aaaus.org

机构介绍 网站地图 隐私条款 免责声明 联系我们

友情提示:未经澳大利亚中小学入学考试网书面许可,任何单位或个人不得转载、复制本网站内容;否则我方将依法追究法律责任。 法律顾问:美麦德(北京)律师事务所